Opfriscursus autorijden

Opfriscursus autorijden

Je hebt een rijbewijs, maar je zit bijna nooit meer, of zelfs helemaal niet meer, achter het stuur. Je wilt nog wel graag, maar voelt je niet meer zeker. Het zou natuurlijk zonde zijn een belangrijk deel van je zelfstandigheid op te geven. Met een opfriscursus autorijden kun je binnen enkele weken weer vol zelfvertrouwen achter het stuur stappen.

Uw vaardigheden snel weer op peil met een opfriscursus autorijden

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het autorijden niet meer aan u is besteed. Het wordt steeds drukker op de weg en u voelt zich niet meer zeker in het verkeer. Of u voelt zich angstig om op de snelweg te rijden. Misschien gaat het rijden nog prima, maar heeft u moeite met parkeren of draaien. Om dit te vermijden laat u de auto maar staan.

Met een opfriscursus autorijden kunnen de specifieke vaardigheden worden verbeterd, die u ervan weerhouden de weg op te gaan in uw auto. Het kan gaan om speciale verrichtingen als inparkeren of een bochtje achteruit, of om meer algemene rijvaardigheden als rijden op de snelweg of in het drukke stadsverkeer.

Een instructeur zal eerst rustig met u bekijken waarom u niet meer durft te rijden en een opfriscursus voor u op maat maken. Het aantal lessen en de duur van de cursus hangt af van uw specifieke situatie. Vaak kan iemand met enkele lessen de vaardigheden bijspijkeren en het zelfvertrouwen weer terug krijgen. Soms zijn er enkele extra lessen benodigd en bent u na ongeveer tien lessen weer helemaal klaar om de weg op te gaan.

Zelf rijden biedt uit praktisch en sociaal oogpunt enorme voordelen

Al u zelf niet meer autorijdt bent u voor een familiebezoek, een bezoek aan de supermarkt, de opticien of huisarts ineens afhankelijk van anderen of het openbaar vervoer geworden. In het laatste geval bent u, als u op het platteland woont, wellicht zelfs afhankelijk van een auto om bij de dichtstbijzijnde bushalte te komen.

Afhankelijk zijn van anderen voor vervoer is praktisch gezien een enorme handicap en kan daarnaast een groot verlies aan sociale contacten opleveren. Het liefst wilt u zelf kunnen gaan en staan waar u wilt en als u de auto al heeft, het rijbewijs al heeft en lichamelijk nog in staat bent om te rijden, is het erg frustrerend dat u het autorijden heeft moeten opgeven.

Met een opfriscursus autorijden kunt deze ongewenste situatie wellicht sneller dan u denkt weer opheffen. Omdat u nu steeds meer rij-ervaring verliest, zou het jammer zijn om hier nog langer mee te wachten. Hoe eerder u eraan begint, hoe gemakkelijker u het weer kunt oppakken.